En af Nordens førende industrielle IT- og automationsvirksomheder får navnet Init og ny website på initgroup.io

Init består i dag af 10 nordiske virksomheder, der tilsammen har en omsætning på DKK 600 millioner og 470 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge, Serbien og Spanien, som er specialister indenfor industriel IT, automation, IOT og OT Cyber Security.

Den 24. januar 2023 blev Init præsenteret som fremtidigt navn for Axcel’s gruppe af Industrielle IT- og automationsvirksomheder, hvorfor de 10 virksomheder i gruppen, foruden deres nuværende navne, også vil være ”Part of Init”.

Init har en klar ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for virksomheder, der fokuserer på optimering, digitalisering, sikkerhed og grøn omstilling af deres produktionsmiljøer.

Unikt for Init er gruppens 470 højt kvalificerede medarbejdere, der har dyb teknisk indsigt og procesforståelse indenfor en række udvalgte industrier, herunder bl.a. pharma, forsyning, fødevarer, infrastruktur, marine og vedvarende energi.

Init vil med 26 kontorer fortsat have fokus på at være tæt på kunderne, men samtidig investere i samarbejde og vidensdeling på tværs, for derigennem at skabe et endnu stærkere fagligt miljø til glæde for både medarbejdere og kunder. Gruppen vil desuden investere i nye teknologier og løsninger, så Init’s medarbejdere også fremadrettet kan være med til at sætte dagsordenen for fremtidens industrielle IT og automationsløsninger.

Henrik Jensen, CEO i Init: ”Vi ser store fordele for vores kunder og medarbejdere ved at opbygge nordens førende industriel IT- og automationspartner med fokus på bæredygtige og intelligente løsninger, samt ny teknologi. Vi oplever en høj efterspørgsel på vores løsninger og er stærkt positioneret til at vokse i fremtiden. Vi har det seneste år samlet de allerbedste virksomheder i branchen, og står allerede stærkt med en samlet omsætning på DKK 600 millioner og 470 medarbejdere”. Han fortsætter: ”Axcel har stor erfaring med udvikling af nordiske selskaber og med Axcel ombord har vi sat turbo på vores igangværende udviklingsagenda.”

Christoffer Müller, partner hos Axcel, fortæller: ”Vi ser et betydeligt potentiale for kunder og medarbejdere ved at skabe en større nordisk gruppe, hvorfor vi tror på Init som en fremtidig vinder i en attraktiv branche. Vi glæder os over partnerskaberne med førende IT- og automationsvirksomheder, samt dygtige og dedikerede medarbejdere, der i dag kommer endnu mere i familie med hinanden, eftersom alle får fælles efternavn, nemlig ”part of Init”.

Om Init

Bag Init står virksomhedsejere, medarbejdere og kapitalfonden Axcel. Init blev i januar 2022 etableret som Nordic Automation Partner med fusionen af danske Picca Automation og PD-Automation, og tæller i dag herudover svensk-norske Acobia og de danske virksomheder Logimatic, AN Group, Inuatek, 3Tech Automation, ProjectBinder, MBB Consult, Daniit og svenske Martensson Consulting.

Gruppen leverer bæredygtige, innovative og langsigtede industrispecifikke IT og automationsløsninger til en bred vifte af produktionsvirksomheder i Skandinavien og udlandet. Gruppen består i dag af mere end 400 højt kvalificerede/specialiserede medarbejdere fordelt på mere end 26 kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Spanien og Serbien. Læs mere om Init på initgroup.io

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 og er en nordisk kapitalfond med fokus på investeringer i mellemstore virksomheder med en bred base af både nordiske og internationale investorer. I løbet af de seneste 25 år har Axcel rejst seks fonde med samlede kapitaltilsagn på 2,8 mia. euro. Fondene har samlet foretaget 64 platformsinvesteringer med mere end 150 tilføjelsesinvesteringer og 48 exits. Læs mere om Axcel på www.axcel.dk

Yderligere oplysninger:

Init:

Henrik Jensen, CEO Danmark and Group CEO
Tlf.: +45 20 20 52 30
Mail: [email protected]

Axcel:

Christoffer Müller, Partner
Tlf.: +45 29 38 53 66
Mail: [email protected]

Christian Schmidt-Jacobsen, Managing Partner
Tlf.:+45 21 78 36 97
E-mail: [email protected]

Kontakt

Du skal indtaste et navn
Du skal indtaste en korrekt e-mail adresse
Du skal indtaste en besked

Tak for din mail. Vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

[email protected]

Gladsaxevej 382
2860 Søborg

+45 39 53 73 00

Frichsvej 21
8600 Silkeborg

+45 87 20 14 00

Nr. Viumvej 2
6920 Videbæk

+45 97 19 45 00

Tilstedvej 73 (P4, dør 13)
7700 Thisted

+45 96 17 80 00

Alsvej 21
8940 Randers SV

+45 70 70 71 40

CVR-nr.: 19256707